Zasadnutie školského parlamentu

V stredu 9. októbra 2024 sa uskutočnilo prvé zasadnutie školského parlamentu, na ktorom sa stretli zástupcovia žiakov 3. – 9. ročníka spolu s riaditeľom školy a koordinátormi školského parlamentu. Na začiatku zasadnutia mali žiaci príležitosť diskutovať o dôležitých témach, ktoré ich zaujímajú a ovplyvňujú ich školský život.

Počas stretnutia si zvolili predsedu parlamentu, ktorým sa stal Michal Chrena, žiak IX.C triedy, čo je významný krok v rámci ich zapojenia do rozhodovacích procesov školy. Následne schválili aj štatút školského parlamentu, ktorý určuje pravidlá a smerovanie ich činnosti. Zástupcovia žiakov sa aktívne zapájali do diskusií a spoločne hľadali nápady a postupy, ako zlepšiť organizáciu rôznych školských aktivít a podujatí.

Dôležité bolo, že sa okrem riešenia povinností a plánovania zamerali aj na vytváranie pozitívnej atmosféry a budovanie tímového ducha. Ich nadšenie a ochota spolupracovať prispeli k tomu, že atmosféra bola plná radosti a spokojnosti. Na konci stretnutia si všetci účastníci odniesli nielen nové nápady, ale aj pocit, že ich hlas má význam a že môžu aktívne prispieť k zlepšeniu školského prostredia.

 

Členovia školského parlamentu:

Michal Chrena IX.C – predseda školského parlamentu
Viktória Pavlíková III.A
Matúš Popovič III.B
Richard Buc III.C
Ester Tóthová IV.A
Karin Dzurišová IV.B
Radoslav Kateržábek IV.C
Sofia Buksarová V.A
Radoslav Jízdný V.B
Bianka Eröšová V.C
Petra Tkáčová VI.A
Nina Šuťáková VI.B
Liliana Tóthová VI.C
Michaela Psotová VII.A
Ema Blizmanová VII.B
Tobias Guzy VII.C
Patrik Mlýnek VIII.A
Lucia Staneková VIII.B
Richard Latzko VIII.C
Marek Petruška IX.A
Miriam Drozdová IX.B

 

 

Školský parlament